Geschiedenis

Bos Boomverzorging is een dynamisch bedrijf gestart op 1 januari 2000. De Bosbouw opleiding te Velp (Gelderland.) is de basis. Kennis in het vakgebied wordt door het bijwonen van seminars in binnen- en buitenland actueel gehouden.

Hindry Bos is begonnen als een eenmanszaak. Het eerste gereedschap bestond uit een aantal motorzagen, een partij touwen en een bus. Met veel ervaring bij verschillende bekende en minder bekende bedrijven is uit een hobby een professie ontstaan.

Inmiddels is Bos Boomverzorging uitgegroeid tot een bloeiende onderneming, met veel ervaring en inzicht. Daarnaast is er ook een tweede bus aangeschaft, met een tandemasser aanhangwagen. Het machinepark is ook uitgebreid met een versnipperaar en een stobbenfrees. Hierdoor kan aan vrijwel alle wensen van een opdrachtgever worden voldaan. De kracht van Bos Boomverzorging is het ontzorgen van de klant.

Ook kunnen we na een ruiming nieuwe aanplant plaatsen al of niet middels een vooraf gemaakt ontwerp. Bos Boomverzorging heeft diverse bronnen om ook de meest exotische bomen of planten te kunnen leveren.

Specialties: Met een houten hart zorgen dat bomen gezond en veilig oud kunnen en mogen worden. Zodanig snoeien dat de natuurlijke vorm instant blijft. Mocht de boom dan toch verwijderd moeten worden, dan kunnen wij dat op een correcte manier verzorgen. Planten en verplanten & beheerplanning horen hier ook bij.
Verder kennis overdacht door training geven en sparren met vakgenoten en klanten zodat we steeds meer gaan begrijpen over bomen.

Met liefde en enthousiasme voor het vak blijft het werk met bomen interessant.

Hindry Bos, IJzendoorn (Gelderland).