Diverse uit te voeren werkzaamheden

We verzorgen alle werkzaamheden die te maken hebben met het gezond houden van bomen. Van aanplant tot herplant, van snoeien tot ruimen, van leven geven tot het ruimen van verzwakte, beschadigde en zieke bomen.

Dankzij onze technieken en gereedschappen kunnen we op locaties en in bomen werken waar conventionele methodes niet toereikend zijn. We beschikken over een uitgebreid netwerk waarmee we ook de meest exotische bomen of planten kunnen aanleveren.

Aanplanten en verplanten van bomen

Bomen vanaf de kwekerij kunnen geplant worden, wortelgoed en kluitgoed. Eventueel met behulp van een mobiele- of mini/midi kraan, met of zonder boompalen en watergeefdrain. Verplanten van diverse maten bomen vanaf standplaats naar nieuwe locatie. Met bovengrondse of ondergrondse verankering en beluchting/ watergeefdrain.

Klimtechniek met touw en klimgordel

Met behulp van touw en klimgordel is de gehele boom bereikbaar. Het voordeel is dat de boom zo goed beoordeeld kan worden op zwakheden en is de kwaliteit van de snoeiwonden beter, zodat de boom daarop ook beter kan reageren.

Aanplanten van leibomen

Vanaf de kwekerij kunnen (driejaar) voorgevormde leibomen of vormbomen aangeschaft worden. Vormbomen kunnen ook op de uiteindelijke standplaats gerealiseerd worden door speciale snoeibegeleiding en aanbinden. Hier worden dan geen voorgevormde bomen voor aangeschaft. Niet alleen lindes, maar diverse soorten zijn hiervoor geschikt. Bij de leibomen kunnen diverse soorten leiconstructies geleverd worden. Dit in overleg met de opdrachtgever.

Frezen van stobben na ruimen van een boom

Na het weghalen van bomen kan de overgebleven stobbe met een stobbenfrees verwijderd worden. Met de stobbenfrees wordt de stobbe tot in de grond verwijderd, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe aanplant. Ook hiervoor kunt u bij Bos Boomverzorging terecht.

Snoeien van bomen voor optimale groei

Het begeleiden vanaf de kwekerij tot de oudste bomen door middel van snoeien. Dit kan met een snoeischaar, stokzaag of vanuit een hoogwerker. Verder is er de mogelijkheid om met klimtechnieken de boom te beklimmen en op deze manier snel een vakkundig snoeiwerk te verrichten. Bij de begeleiding wordt er gekeken naar afwijkingen, ziektes, plakoksels, vorken of dubbele toppen, kroonopbouw etc.

Snoeien van bomen vanuit een hoogwerker

Wanneer de mogelijkheid daar is, kan vanuit een hoogwerker snoeiwerk verricht worden. Dit is vooral bij projecten met meerdere bomen op een rij eenvoudiger en sneller dan klimmen. Deze machines kunnen worden ingehuurd vanaf een dag. Ook in diverse werkhoogtes ter beschikking.

Visuele boomcontrole VTA

Visuele boomcontrole ofwel Visual Tree Assesment (VTA). Aan de buitenkant geeft een boom al heel wat geheimen prijs hoe de boom in haar vel zit. Vanaf de grond of door in de boom te klimmen kan de boom beoordeeld worden op vitaliteit en stabiliteit. De eerste controles zijn van buitenaf, bij twijfel kunnen meetinstrumenten gebruikt worden. Naar aanleiding van een boomcontrole kunnen conclusies getrokken worden met hieraan verbonden maatregelen of adviezen.

Training in klimtechnieken met touw en klimgordel

Het geven van klimtechniek instructie op het gebied van boomverzorging. Mogelijkheid tot geven van klimtrainingen in groepsverband. Na een korte theorie sessie wordt verder in de praktijk lesgegeven onder leiding van Hindry Bos.

Snoeien van bomen voor vormsnoei of onderhoud

Het snoeien van een boom is van groot belang voor een mooie en vitale boom. Laat dit snoeiwerk daarom over aan een professionele boomverzorger. Snoeien van bomen kan uitgevoerd worden met klimtechnieken of een hoogwerker. Een boomverzorger kan door zijn kennis en ervaring een snoeiplan maken. Vaak is pas na een aantal jaren het werk aan bomen van een boomverzorger zichtbaar.

Weghalen en ruimen van bomen

Het weghalen van bomen door klimtechnieken daar waar een hoogwerker niet kan komen of een telekraan te duur is. Eventueel met kabelbaansysteem, dat zeer snel is op te bouwen. Hier is ook de mogelijkheid om takken en stammen te liften over schuurtjes of andere obstakels heen. Dit kan, door het afvangen tot zeer zware stamstukken, gerealiseerd worden zonder schade aan de onderliggende beplanting.